Cum aleg incaltamintea iarna aceasta?

Cum aleg incaltamintea iarna aceasta?

Cum aleg incaltamintea iarna aceasta?

 

 

Cizmele,bocancii si botinele fac furori aceasta iarna.

Pnetru ca noi ne dorim ca tu sa stii mai multe detalii despre cum sa alegi incaltamintea aceasta iarna, am scris acest articol. Inspira-te din ceea ce spun specialistii si alege sa porti intotdeauna ceea ce te defineste si ceea ce te inspira. Nu omite sa iti faci tinute funcky. Poti asorta foarte usor cizmele iarna aceasta, asa ca lasa-te dusa de val si fii in centrul atentiei.

 

Odată cu venirea sezonului rece, în magazine au apărut noile colecţii de ghete, cizme, botine şi bocanci de iarnă. Dacă mergi la cumpărături, va trebui să ştii cum să alegi cea mai potrivită pereche de încălţăminte, cum s-o întreţii şi cum s-o porţi corect în funcţie de materialul din care e confecţionată, dar şi în funcţie de vremea de afară. Uite ce ai de făcut!

 

Talpa trebuie să fie antiaderentă, cu striaţii adânci şi dintr-un material cauciucat, elastic. Acest tip de talpă te va ajuta să mergi în siguranţă pe gheaţă şi polei. Evită încălţămintea cu talpă rigidă, deoarece îţi va îngreuna mersul. 

 

Încălţămintea trebuie să fie foarte comodă. Alege cizme şi ghete puţin mai largi pentru că iarna vei purta şosete sau ciorapi mai groşi. Probează ghetele în magazin şi fii atentă la orice senzaţie neplăcută pe care o resimţi. 

 

Modelele îmblănite sunt recomandate persoanelor care stau mult afară, expuse frigului. Dacă lucrezi la birou, ar trebui să eviţi căptuşeala de blană, deoarece îţi va fi foarte cald. La birou porti sa porti botine sau ghetute deoarece majoritatea modelelor sunt captusite.

 

Cum păstrezi ghetele noi?

 

Când ajungi acasă, şterge-le cu o cârpă uscată din bumbac eliminând petele de noroi şi apa. Apoi, lustruieşte-le cu o cremă de ghete sau cu lapte demachiant. În acest fel, materialul nu va crăpa şi nu se va scoroji. Pielea întoarsă este foarte pretenţioasă. Încălţămintea fabricată din acest material nu trebuie purtată decât când afară este uscat pe jos. Noroiul şi apa o deteriorează rapid. Nici un tip de încălţăminte nu se usucă la temperaturi ridicate, pe caloriferul fierbinte sau deasupra aragazului. Dacă nu le mai porţi pentru o perioadă mai lungă de timp, pune în interiorul ghetelor şi cizmelor hârtie de ziar pentru ca încălţămintea să-şi menţină forma, iar materialul să stea întins. 

 

Aşa usuci cizmele ude 

 

Scoate branţurile şi şireturile, apoi şterge încălţămintea cu o cârpă uscată şi curată atât pe exterior, cât şi în interior. Introdu până la vârfuri ghemotoace din hârtie de ziar care vor absorbi umezeala. Tot pentru eliminarea umezelii pune în interiorul ghetelor o cană cu orez. Un alt truc este să usuci încălţămintea în faţa unui ventilator sau cu ajutorul feonului setat la o temperatură scăzută. Multe persoane care au uscător de rufe pun încălţămintea în cuvă, alături de mai multe prosoape şi setează o temperatură scăzută. Cizmele şi ghetele se usucă într-o cameră încălzită şi bine ventilată, departe de orice sursă de căldură.

 

3 sfaturi de care să ţii cont

 

Ghete – Se poartă când afară e zăpadă, plouă, este gheaţă sau noroi. Talpa trebuie să fie mai groasă şi mai solidă.  

UGG – Sunt destinate zilelor cu temperaturi scăzute, când pe jos este uscat. Ploaia, apa, noroaiele deteriorează materialul. 

Cizme din cauciuc – Încalţă-le în zilele ploioase sau când afară sunt bălţi şi noroaie. Cizmele de cauciuc te protejează de apă, dar au şi dezavantaje: materialul nu lasă aerul să circule, iar pielea nu poate să respire în voie.

Comentarii