Cum aleg incaltamintea potrivita pentru copilul meu ?

Cum aleg incaltamintea potrivita pentru copilul meu ?

Cum aleg incaltamintea potrivita pentru copilul meu?

 

 

Vârsta

Tu cum alegi incaltamintea potrivita pentru copilul tau ? In functie de varsta,de greutate sau de confortul pe care il ofera pantofii alesi ?

Cât timp încă nu umblă, bebeluşii nu au nevoie de încălţăminte. Sunt suficiente nişte şosetuţe sau nişte botoşei, dacă vremea e mai răcoroasă. Sigur că arată mult mai haios încălţaţi, dar pantofii doar îi vor încurca. Mai ales dacă merg în patru labe. În plus, unii producători iau pur şi simplu un model de adulţi, pe care îl micşorează. Nu spun că rezultatul nu este unul absolut adorabil, doar că este şi incredibil de incomod pentru picioruşele dolofane ale unui bebeluş, atât de diferite faţă de cele ale unui adult. Dacă doreşti totuşi să-l încalţi, caută o pereche de premergători moi şi flexibili, care să se muleze pe forma piciorului, fără niciun fel de întărituri din carton sau plastic.

După ce copilul face primii paşi, ideal ar fi să umble cât mai mult desculţ sau cu nişte şosete cu buline antiderapante pe talpă. Mersul desculţ îi va permite celui mic să-şi întindă degetele pentru o mai bună stabilitate şi să-şi flexeze talpa în întregime. De asemenea, îl va obliga să-şi folosească toate grupele de muşchi, ceea ce se va traduce printr-o postură corectă mai târziu. Cu alte cuvinte, în niciun caz încălţat în casă. Sau cel puţin nu într-o pereche de pantofi rigizi, aşa cum (încă) mai recomandă unii medici.Pentru confortul picioarelor copilului tau alege

Pe afară însă, bineînţeles că nu-l vei putea lăsa desculţ. Deci va trebui să ieşiţi la cumpărături. Iată câteva lucruri la care va trebui să fi atentă atunci când alegi încălțămintea copilului tău alege pantofi Yana negri.

 

Mărimea este foarte importanta.

 

Cum ştii că pantofii sunt mărimea potrivită? Indiferent de vârsta copilului, este uşor de verificat. Trebuie doar să-l încalţi şi să-l pui apoi să stea în picioare. Piciorul va aluneca spre vârf iar în partea din spate, în dreptul călcâiului, ar trebui să rămână suficient loc cât să bagi degetul tău mic. Nu măsura lungimea labei piciorului când copilul stă culcat sau în fund. Sub presiunea greutăţii corpului, picioruşele se pot alungi cu până la un centimetru.Astfel iti vei da seama daca copilul tau se simte confortabil

Lasă-l să facă câţiva paşi încălţat şi verifică după aceea dacă pe laba piciorului nu rămân urme roşii. Dacă rămân, înseamnă că pantofii îl strâng şi va trebui să cauţi o mărime mai mare sau un model mai lat. Nu te baza pe faptul că „pantofii se lasă”. Chiar dacă s-ar lăsa, ce sens are să se chinuie până atunci?


Lăţimea


Nu doar lungimea pantofilor contează, ci şi lăţimea. Exact ca şi numerele de la pantofi, există un sistem de măsurare şi a lăţimii, deşi foarte puţini producători îl aplică. Astfel, la unele mărci (de obicei la cele americane) vei vedea că, pe lângă numărul care indică mărimea, apare şi o literă (de la D la H) care indică lăţimea. Circa 70% dintre copii poartă mărimea D la pantofi (de obicei fetele) sau E (în general băieţii). Deci, dacă găseşti astfel de pantofi, ai posibilitatea să optezi pentru acelaşi model, acelaşi număr, dar mai multe lăţimi. Dacă nu găseşti, va trebui pur şi simplu să te reorientezi spre altă pereche de încălţăminte.Pentru confortul copilului tau alege adidasii Frozen.
Şi încă ceva: dacă e posibil, mergeţi la cumpărat de pantofiori în a doua parte a zilei. Şi picioarele copiilor se umflă spre seară, iar pantofii care dimineaţă îi erau comozi s-ar putea să-l jeneze mai spre seară.

 


Fără talonet


Acum e acum! Caută o pereche de pantofi  de copiii fără talonet (susţinători plantari interni). Ştiu că majoritatea modelelor sunt dotate cu aşa ceva, dar talonetul chiar nu este necesar. Ba din contră.

Circa 95% dintre copiii sub 4 ani au platfus, dar forma piciorului se modifică natural în cursul creşterii, fără niciun fel de tratament şi fără a fi necesară purtarea de pantofi cu talonet. De altfel, s-a constatat că purtarea talonetelor nu are niciun efect asupra dezvoltării arcului longitudinal intern. Ba mai mult, talonetele îl pot încurca pe copil la mers şi pot împiedica adâncirea bolţii plantare, favorizând deci apariţia platfusului, în loc să îl „vindece”. Arcul longitudinal se formează în mod natural între vârsta de 6 şi 8 ani, uneori chiar mai târziu.

Comentarii