Cum ne pastram cat mai mult timp pantofii ca noi?

Cum ne pastram cat mai mult timp pantofii ca noi?

Cum ne pastram cat mai mult timp pantofii ca noi?

 

 

Fiecare dintre noi observam o usoara degradare a pantofilor dupa prima purtare? Daca vrei ca pantofii tai sa arate superb mult timp de acum inainte citeste cu atentie ceea ce spun specialistii. Parerile sunt impartite cand vine vorba de pantofi de aceea noi am ales sa va aratam cele mai populare metode de a-ti ingrijii incaltaminte.

 

Intr-o lume în care prima impresie contează, hainele şi încălţămintea reprezintă de cele mai multe ori o carte de vizită. Pentru a fi siguri că obiectele de vestimentaţie şi accesoriile sunt în stare bună o perioadă cât mai lungă, este nevoie să acordăm timp îngrijirii acestora.

 

Potrivit acestuia, principala modalitate de a păstra pantofii cât mai mult timp o constituie curăţarea lor după fiecare purtare. Operaţiunea se poate face fie cu o cârpă moale, pentru încălţămintea din piele sau lac, fie cu o perie specială, pentru cea din piele întoarsă sau material textil. Pentru încălţămintea din piele este indicat ca aceasta să fie dată constant cu crema

 

Totodată, se recomandă aerisirea pantofilor înainte de a-i băga în dulapuri sau cutii de depozitare, deoarece dacă sunt uzi sau transpiraţi se vor deteriora mai repede. Un alt sfat util este să evitaţi uscarea pantofilor sau a ghetelor în apropierea unor surse de căldură puternice, deoarece materialele se vor strânge, iar încălţămintea se va dezlipi sau scoroji.

Pentru a menţine forma pantofilor se recomandă utilizarea de şanuri, suporturi din lemn sau plastic folosite, de obicei, pentru încălţămintea bărbătească. Astfel, după aerisire, curăţarea cu o cârpă moale, aplicarea unui strat de cremă pentru protecţie, în pantof se introduce un şan. Apoi, încălţămintea se depozitează în dulap sau în cutie. În cazul pantofilor de damă, se pot improviza şanuri prin introducerea de hârtie în vârf ce poate fi presată cu ajutorul unei tije de plastic.

 

Producătorii de încălţăminte recomandă asortarea pantofilor la condiţiile meteo, deoarece o pereche de ghete de iarnă purtată la temperaturi ridicate se va deteriora mai repede. Pe de altă parte, încălţămintea subţire expusă la umiditate excesivă va avea o durată de viaţă mai redusă. Totodată, este recomandată folosirea încălţătorului şi alternarea pantofilor pentru a da timp suficient aerisirii cizmelor.

Comentarii