Evolutia pantofilor.Istoria pantofilor

Evolutia pantofilor.Istoria pantofilor

Evolutia pantofilor. Istoria acestora 

 

 

Egiptul Antic

 

Primele mărturii ale pantofilor cu toc sunt reprezentările  din perioada Egiptului Antic. Acest tip de pantofi erau purtați de bărbați și femei din înalta societate, în special în timpul evenimentelor importante
Alte reprezentări  înfățișează măcelari, aceștia purtând pantofi cu toc pentru a-i ajuta sa pășească deasupra sângelui și a resturilor animale

 

Evul Mediu

 

În timpul Evului Mediu, atât femeile cât și bărbații purtau saboți sau papuci din lemn cu talpa foarte înaltă. Aceștia erau atașați încălțărilor fragile și scumpe, pentru a le proteja de noroiul și resturile ce umpleau în acea perioada străzile. 

 

Cu si despre pantofi.

 

Pantofii, plăcerea nevinovată a fiecăruia dintre noi. De ce iubim pantofii? Pentru că ne oferă comoditate în zilele lungi la birou, încredere atunci când îi purtăm la o întâlnire importantă sau emoții atunci când devin în timp cea mai palpabilă amintire a celei mai frumoase zile din viața noastră. Ne fascinează universul pantofilor, ne place că există atâtea modele din care putem alege, ni-i dorim, tânjim după ultimele colecții. 


Este un univers infinit, fermecător, a cărui istorie se scrie de secole întregi. Tocmai pentru că ne pasionează, dar știm atât de puține despre ei, cu un smoothie sau fresh alături, vă propunem să vă rupeți câteva minute din timpul vostru și să aflați câteva lucruri inedite despre istoria pantofilor. 
PS. Testați-vă cunoștințele, START quiz: 


Stiați că...? 


1. În timpul secolului al XVI-lea, femeile aristocratice au început să poarte pantofi extrem de înalți. Pantofii erau atât de incomozi încât femeile aveau nevoie de slujitori pentru a le ajuta să meargă. Tu ai nevoie de ajutorul cuiva sau ești un guru al mersului pe tocuri? 


2. Sigur ați auzit expresia ”două picioare stângi”, dar știți și semnificația din spatele ei? Abia în anul 1818 a fost inventat pantoful drept. Până atunci, nu exista nicio distincție între pantofii făcuți pentru picioarele stângi sau drepte.


3.Chiar dacă pare ciudat, bărbații au fost primii care au purtat tocuri. Potrivit Slate, călăreții persani aveau nevoie de cizme cu tocuri mici, pentru se fixa mai bine în etrieri. Astfel, simbol inițial ascuns în spatele pantofilor cu toc a fost legat de clasa socialăși mai puțin de sex, așa cum se întâmplă în prezent. 


4.Face it, și voi folosiți denumirea adidași pentru pantofii sport, indiferent de brand. Nu sunteți singurii. Aceasta este probabil cea mai frecventă greșeală în exprimarea iubitorilor de pantofi. Forma corectă este ,,pantofi sport”, valabilă pentru toată încălțămintea din această categorie. Forma adidași se folosește doar pentru pantofii sport creați de brand-ul respectiv. Toți ceilalți sunt sneakerși, teniși, bascheți sau, pur și simplu, pantofi sport. 


5. Potrivit The New York Times, la sfârșitul anilor 1800, americanii au început să utilizeze cuvântul „sneakers” referindu-se la pantofii sport deoarece talpa de cauciuc a acestora iti permitea sa te „furisezi” („sneak”) fără a scoate vreun sunet. Simpatică asocire, nu-i așa?

 

6. Cei mai scumpi pantofi vânduți vreodată sunt balerini rubinii purtați de Dorothy în „Vrăjitorul din Oz”. Preț? Param pam pam...nu mai puțin de 660.000 de dolari. 


7. Prima pereche de botine de damă, încălțăminte adorată de fashionistele modernității, a fost creată pentru Regina Victoria în anul 1840. 


Astfel noi iti recomandam cei mai frumosi pantofi ai site-ului deluat.ro 
-Pantofi dama Paloma negri,cu un design unicat,usor de asortat.
-Pantofi dama Kaya negri,ofera confort si siguranta picioarelor tale
-Pantofi dama Harmony silver,orice mireasa ar fi incantata sa ii poarte in cea mai importanta zi a vietii ei.

Comentarii