Cum trebuie sa ne curatam incaltamintea pentru a fi protejati dupa 15 mai

Cum trebuie sa ne curatam incaltamintea pentru a fi protejati dupa 15 mai


O lansare timpurie a unui nou studiu CDC a descoperit că ' coronavirusul se poate lipi de tălpile încălțămintei angajaților din cadrul unui spital din Wuhan, China.


    Deși studiul a fost realizat în secția de terapie intensivă și secția generală a Spitalului Huoshenshan din Wuhan, China, experții încă recomandă ca oamenii să ia măsuri de precauție suplimentare cu încălțămintea în afara unui cadru medical, pentru a ajuta la încetinirea răspândirii virusului și rezistența posibilă. contaminare.


    Coronavirusul se răspândește de obicei prin picături aeriene atunci când o persoană infectată tuseste sau strănut. Durata de viață a virusului variază în funcție de tipul de suprafață pe care trăiește și se poate modifica în funcție de temperatură și umiditate.


    Când vine vorba de încălțăminte, specialiștii spun că există unele măsuri de igienă pe care oamenii le pot lua pentru a se asigura că nu poartă virusul pe pantofi. Business Insider a vorbit cu trei profesioniști din domeniul sănătății care au dat sfaturi de top pentru curățarea și dezinfectarea pantofilor în timpul coronavirusului.


Deși noul studiu CDC a fost realizat într-un spital plin de pacienți cu coronavirus, specialiștii spun că oamenii aflați într-un cadru non-medical ar trebui să fie atenți și la încălțămintea lor. Ei recomandă ca oamenii să exerseze să-și țină pantofii departe de alte zone din casă.


"Recomandarea mea este ca oamenii să aleagă o pereche de pantofi pentru erori care sunt ușor de alunecat pe și de pe și să-i lase la ușa din față", a spus Schmidt.


Specialistul în sănătate publică, Carol Winner, a spus că păstrarea încălțămintei uzate într-o zonă separată a casei sau într-un coș lângă ușă este o modalitate excelentă de a izola orice germeni pe care i-ar putea purta pantofii.


"Este o practică bună să lăsați încălțămintea lângă ușă", a spus câștigătorul, adăugând că menținerea pardoselilor curate este, de asemenea, importantă, mai ales dacă există copii mici în casă care sunt susceptibili să se joace pe podea.


Curățați încălțămintea înainte de a le dezinfecta

     Deși specialiștii spun că apa și săpunul pot reuși, în general, să ucidă coronavirusul, oamenii care doresc să ia măsuri suplimentare pot face acest lucru folosind dezinfectarea spray-ului și frecând alcoolul.

    „Dacă aveți de gând să vă dezinfectați încălțămintea, curățați-le întotdeauna mai întâi”, a sfătuit Harris.

Scoaterea murdăriei de pe tălpi și laturile unei încălțăminte ar trebui să fie primul pas în procesul de dezinfectare. Unul din doctori a spus că le recomandă oamenilor să folosească instrumente precum periuțele de dinți pentru a se asigura că pantofii sunt curați înainte de a aplica alcool sau alte substanțe care omoară germenii.

Comentarii