Botinele – potrivite pentru orice sezon!

Botinele – potrivite pentru orice sezon!

Botinele – potrivite pentru orice sezon!


Le poti purta primavara, atunci cand vremea e instabila, le poti purta si vara, chiar si atunci cand temperaturile sunt foarte ridicate, cat si toamna pe ploaie sau iarna, atunci cand pe trotuare se preseaza zapada sub talpile tale. Bineinteles, pentru fiecare anotimp in parte exista variante diverse de botine, pentru ca trebuie sa se tina cont de conditiile meteo exterioare, caci nu poti purta botinele de iarna vara si invers. 


O tendinţă în moda încălţămintei defineşte de obicei o iniţiativă de reinterpretare a modelelor deja existente, prin intervenţii inovative la toate nivelurile: material de fabricaţie, textură, design, culori, accesorii şi outfituri de referinţă.


Botine cu toc pătrat

Conceptul de stabilitate şi siguranţă în mers capătă o nouă faţetă odată cu lansarea ultimelor colecţii, care consacraseră deja tocul block ca pe o emblemă de confirmare a pieselor în trend. Tocul pătrat este acum vedeta modelelor de botine în tendinţe, iar înălţimile prevalente sunt mai degrabă medii, semn că promotorii ultimelor tendinţe nu mai agreează compromisuri în detrimentul confortului.


Botine cu toc stiletto

După ce avântul tocurilor groase le-a aruncat într-un con de umbră, botinele cu toc înalt şi subţire, inspirate din patternul celebrilor pantofi stiletto, şi-au luat revanşa în acest sezon şi se bucură acum din nou de o mare popularitate. Elegante şi suple, botinele stiletto sunt accesoriul de bază într-un outfit de ocazie şi în ţinutele de birou, iar tot mai multe fashioniste le includ frecvent şi în outfituri de zi, în care eleganţa rămâne punct neclintit de reper.


Botine cu toc vienez

În materie de încălţăminte, ultimul trend a închinat o adevărată odă confortului, iar botinele s-au aliniat acestei direcţii într-un mod aparte. E vorba de reînvierea modelelor cu vârf rotunjit sau semirotunjit, cândva căzute în dizgraţie, confecţionate acum din piele atent finisată, colorată în tonuri vii sau în nuanţe bicromatice plasate strategic pe calapod, cu printuri geoemterice sau etnice.


Botine cu şireturi

Botinele nu puteau rata şansa de a exploata detaliul momentului: şireturile. Ele sunt pricina de bază a mult discutatului efect de nuditate. Modelele se mai remarcă prin două elemente specifice de design în trend. Ele vizează vârful, fie prin alungirea şi ascuţirea fin incisivă a acestuia, eventual dublată de marcarea printr-un detaliu cromatic ori metalic.Toate modelele acestei categorii sunt un must have în ţinutele elegante şi de birou, dar pot guverna cu succes şi ţinutele smart casual sau casual chic.
Comentarii