Cum alegi cea mai buna încaltaminte?

Cum alegi cea mai buna încaltaminte?

Cum alegi cea mai buna încaltaminte?

 

 

Încaltamintea ne poate fi un aliat de nadejde, dar si un inamic ce ne compromite sanatatea si frumusetea picioarelor atunci când nu tinem cont de câteva reguli.

 

Aspectul încaltamintei si tendintele în moda nu trebuie sa primeze în fata calitatii si confortului.
Îti oferim 11 sfaturi de care trebuie sa tii cont atunci când îti alegi încaltamintea, pentru a nu te confrunta cu bataturi sau cu alte probleme ce îti compromit frumusetea picioarelor!

 

Pentru a te asigura ca încaltamintea pe care o vei achizitiona este confortabila, retine urmatoarele sfaturi:

 

1. Masoara lungimea si latimea unor pantofi pe care îi ai deja si în care te simti bine. Nnoteaza-ti cifrele si ia cu tine un centimetru. Daca masuratorile din magazin nu corespund cu cele notate, nici macar nu te gândi sa probezi perechea de pantofi pe care ai pus ochii.

 

2. Mergi la shopping de încaltaminte seara, pentru ca picioarele au tendinta de a se umfla pe parcursul zilei. Daca îti cumperi pantofi dimineata, s-ar putea sa ai parte de o surpriza neplacuta: seara, vei constata ca te strâng.

 

3. Poarta acelasi tip de sosete purtate în momentul probarii încaltamintei. Cu alte cuvinte, daca porti sosete subtiri atunci când probezi pantofii mult visati, va trebui, pe viitor, sa renunti la ideea ca poti purta sosete groase în zilele mai friguroase.

 

4. Alege încaltaminte cu jumatate de numar mai mare. Pe masura ce anii se aduna în buletin, marimea la pantofi se modifica, la fel si conformatia piciorului. Din acest motiv, reamintim importanta masuratorilor, asupra careia am atras atentia la punctul 1.

 

5. Când probezi încaltamintea, stai pe vârfuri si asigura-te ca exista putin spatiu (1 cm) între degetul mare si vârful pantofilor. Astfel, vei avea siguranta ca nu va exista presiune pe degete si nu te vor strânge pantofii în timp ce mergi.

 

6. Mergi câtiva metri prin magazin încaltata si vezi daca te simti confortabil. Nu te baza ca materialul „se va lasa” cu timpul, pentru ca nu e o garantie.

 

7. Chiar daca pantofii au marimea ta, renunta la ei daca aceasta nu ti se potriveste. Marimile difera deseori, în functie de producator sau de tara, asa ca un 38 s-ar putea sa fie mai potrivit decât un 37.

 

8. Acorda atentie si latimii pantofilor, nu doar lungimii. Daca simti ca te strâng în lateral, cere o marime mai mare sau cauta alt model. Nu se întâmpla mereu ca o marime mai mare sa presupuna si o latime mai mare.

 

9. Verifica etichetele si materialele din interiorul pantofilor. Acestea te pot incomoda la mers, asa ca alege încaltaminte cu interior cât mai minimalist, din materiale naturale, care împiedica transpiratia picioarelor, si cu cât mai putine etichete ce pot zgâria pielea.

 

La nevoie foloseste un spray care neutralizeaza mirosurile neplacute din încaltaminte si te ajuta sa-ti mentii picioarele uscate precum Scholl Fresh Step Spray pentru picioare, care este potrivit pentru toate tipurile de încaltaminte si nu lasa urme.

 

10. Vezi cum se simte talpa la mers. Daca este prea subtire, o sa ai probleme cu durerile în talpi, deoarece vei simti orice mica denivelare. De asemenea, talpa încaltamintei trebuie sa fie flexibila, astfel încât sa se muleze pe forma naturala a talpii atunci când pasesti. O talpa mult prea rigida te va pricopsi cu dureri si disconfort la mers.

 

 

 

Comentarii