Sfaturi generale de asortare a culorilor!

Sfaturi generale de asortare a culorilor!

  Sfaturi generale de asortare a culorilor!

 

 

 

 

Daca te decizi sa porti doar haine negre, nu include în tinuta pantofi maro, decat daca accesorizezi corect o culoare cu cealalta.Combinatiile între nuantele de maro si tonurile neutre calde arata minunat împreuna cu culori reci, precum albastru si verde. Daca doresti sa porti mai multe elemente vestimentare de aceeasi culoare, alege acelasi ton ori tonuri foarte diferite ale aceleiasi culori, nu doua tipuri foarte apropiate de o culoare.

 

Culorile pastelate sunt la moda si arata minunat, dar mai multe culori de acest gen puse împreuna pot sa creeze un efect usor neplacut. Poti alege mai degraba o pereche de pantofi neutra, precum nude sau gri ori o nuanta pastelata mai tare din culoarea respectiva.O pata de o culoare calda într-un ansamblu vestimentar de culori reci intriga ochii privitorilor, fara a exagera.Nu combina culorile negru cu bleumarin, maro cu gri sau alb cu crem.

 

Exista 3 culori primare de la care se formeaza, prin combinare, toate celelalte culori - rosu, galben si albastru, dispuse pe cerc. De regula nu se recomanda purtarea tuturor celor trei culori într-o singura tinuta si nici combinarea a doua dintre ele. 

 

Culorile secundare sunt obsinute prin combinarea a 2 culori primare. Ele sunt tot 3 la numar: verde, portocaliu si violet.

 

Culorile tertiare se obtin prin combinarea unei culori primare cu una secundara sau prin combinarea a 2 culori secundare.

 

Culorile analog sunt culorile vecine, cele care se gasesc una lânga alta pe roata. Ele ajuta la crearea unei imagini armonioase, pentru ca trecerea de la o culoare la alta se face gradat. Se pot folosi 3-4 culori analog în tinute, în functie de look-ul dorit.

 

Culorile complementare sunt cele care se gasesc pe cerc diametral opus (ex. rosu si verde). Sunt denumite astfel deoarece ele se scot reciproc în evidenta. Cu toate acestea, nu sunt indicate daca vrei sa obtii un outfit sofisticat.

 

Triadele de culori sunt generate prin folosirea a 3 culori egal departate pe cerc, care formeaza un triunghi echilateral. Triada creeaza impresia de echilibru. De regula se alege o culoare care domina si doua mai blânde.

 

Acum, spor la cumparaturi!

 

Comentarii